Koetko, että sinulla on hidas ruoansulatus?

On suhteellisen yleistä kokea hidasta ruoansulatusta, kovaa vatsaa ja ummetusta – yleensä tällainen epämukavuus johtuu kuidun ja nesteen puutteesta ruokavaliossa tai siitä, että et ole fyysisesti riittävän aktiivinen.

Onneksi on olemassa monia tapoja nopeuttaa järjestelmää uudelleen.

Aina ei ole niin helppoa osoittaa tiettyä syytä, miksi joku ummettaa ja uloste kovettuu: Yleisimpiä syitä ovat kuitenkin epäsäännölliset wc-käynnit (et yksinkertaisesti käy vessassa tarpeeksi usein), ruokavalio, jossa on liian vähän kuituja, stressi ja ahdistus tai liikunnan puute.

Muutamilla on myös synnynnäisesti hidas ruoansulatus.

Ummetuksen merkkejä

Jos käyt vessassa ulostamassa harvemmin kuin 3 kertaa viikossa, sinulla voi olla ummetusta. Normaali ulostamistiheys vaihtelee kolmesta kerrasta päivässä aina kolmeen kertaan viikossa. Kaikki tätä harvemmat määritellään ummetukseksi.

Muita merkkejä ovat kovat ja hitaat ulosteet, joissa on eräänlaiset pähkinämäiset kyhmyt, joita on vaikea saada ulos peräsuolesta.

Vähintään kolme kertaa viikossa on parasta vatsalle.

Mikä auttaa hitaaseen ruoansulatukseen?

Onneksi on helppoa estää hidasta ruoansulatusta, ja nämä ovat tärkeimmät asiat, joita voit tehdä:

 • Juo runsaasti vettä (mieluiten 2 litraa päivässä). Voit vapaasti nauttia lasillisen huoneenlämpöistä vettä aamiaiseksi, juoda runsaasti koko päivän ajan ja lopettaa lasillisella vettä ennen nukkumaanmenoa.
 • Syö kuitupitoisia elintarvikkeita (täysjyväviljatuotteet, vihannekset ja hedelmät).
 • Varmista säännöllinen liikunta.
 • Omaksu hyvät wc-rutiinit – älä lykkää wc-käyntejä!

Mitä kannattaa syödä, kun sinulla on hidas ruoansulatus?

On olemassa useita elintarvikkeita, jotka nopeuttavat ruoansulatusjärjestelmää ja tekevät ulosteesta liukkaamman. Jos tunnet helposti ummetusta, sinun pitäisi sisällyttää nämä ruokavalioon:

 • Luumut voivat joissakin tapauksissa toimia paremmin kuin laksatiivit – Ne todella nopeuttavat suolistoa!
 • Vesimeloni sisältää yli 90 prosenttia vettä, ja se on hyväksi suolistolle.
 • Kaurapuuro on hyvä kuidun lähde. Lisäksi kaura sitoo paljon vettä, joka auttaa ruoansulatusta.
 • Vadelmat sisältävät runsaasti kuitua!
 • Jogurtti sisältää ruoansulatuskanavan kannalta tärkeitä bakteereja, ja jogurtti, joka sisältää probiootteja auttaa ruoansulatusta parhaiten. Jogurtti maistuu myös erittäin hyvältä yhdessä vadelmien tai luumujen kanssa!
 • Päärynät ovat täynnä kuitua ja vettä, joita ruoansulatusjärjestelmä janoaa.
 • Popcorn on kuitupitoista ja suhteellisen terveellistä välipalaa vatsalle ja suolistolle.
 • Vesi! Yksinkertainen on usein parasta, ja hanavesi tekee paljon hyvää hitaalle suolistolle ja vatsalle.

Lue myös: Ruoansulatus -Tämä sinun on tiedettävä siitä

Milloin ummetus alkaa muuttua haitalliseksi?

Ummetus on harvoin kohtalokasta, mutta se voi olla haitallista elämänlaadulle ja tuntua ikävältä ja epämiellyttävältä. Jotkut ihmiset kokevat epämukavuutta hitaista suolen liikkeistä ja ummetuksesta vain lyhyen aikaa, kun taas toisille tämä voi olla pitkäaikainen haaste, joka ilmenee aina uudestaan ​​ja uudestaan ​​monien vuosien ajan.

Tämä ei yleensä ole vaarallista, mutta erittäin epämiellyttävää ja uuvuttavaa.

Kaipaatko hieman lisäapua ruoansulatukseen?

Ravintolisä, joka antaa vatsalle ja suolistolle hieman lisäapua, on äskettäin kehitetty uutuus BioBalance. Se sisältää muun muassa 400 mg rakkohaurua, 200 mg artisokkaa ja 150 mg triphala-uutetta, Triphala voi auttaa aktivoimaan ruoansulatusta. Voit lukea lisää tuotetta koskevista tutkimuksista täältä.

Artisokka (Cynara scolymus) on raaka-aine, jonka osalta iso joukko tutkimuksia viittaa etenkin sen hyödylliseen vaikutukseen vatsan ja ruoansulatuksen osalta. Nämä tutkimukset* osoittavat positiivisen vaikutuksen ruoansulatukseen, ja artisokka voi edistää myös ystävällisten suolistobakteerien tuotantoa.

Lisäksi voikukka voi edistää ruoansulatuskanavan hyvinvointia prebioottisilla vaikutuksilla. Terminalia Belerica voi auttaa ylläpitämään ruoansulatuskanavan limakalvoa. Emblica Officinalis voi auttaa tukemaan ruoansulatusta ja tamarindi voi auttaa helpottamaan ruoansulatusta.

BioBalance on ravintolisä, joka on kehitetty erityisesti sinulle, joka kamppailet ruoansulatushaasteiden kanssa – ja nyt voit kokeilla Biobalancea itse 50% alennuksella.

Kokeile Biobalancen 60 päivää

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liitetyillä tiedoilla ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja tilausehdoista ennen tilaamista. Et tilaa vielä mitään.

*Artisokkaa koskevat tutkimukset: Chemical composition and antioxidant properties of mature and baby artichokes (Cynara scolymus L.), raw and cooked