Ruoansulatus -Tämä sinun on tiedettävä siitä

Kehon alaosien, etenkin suoliston ympärille liittyy monia tabuja. Ruoansulatusongelmat, ilmavaivat, kiusalliset ja yllättävät äänet sekä toistuvat wc-käynnit eivät ole jotain, mistä puhumme mielellämme paljon. Mutta meidän pitäisi tehdä se:

On todella monia ihmisiä, jotka kamppailevat näiden vaivojen kanssa – ja kun sinulla on ruoansulatusongelmia, on myös tärkeää ymmärtää, miten kehosi toimii.

Ihmisten ruoansulatusjärjestelmä on uskomattoman kiehtova, monimutkainen ja kehittynyt.

Mutta myös haavoittuvainen.

Ruoansulatusprosessi 1-2-3:

Ruoansulatus on yksinkertaisesti tapa, jolla ruoansulatuskanava tuo ravintoaineita kehoon, ja samalla muuttaa ruokaa paremmin sulavaan muotoon, jotta kehon ei tarvitse hukata sitä.

Tämä tapahtuu puhtaan kemian kautta!

1. Ruoansulatuksen ensimmäinen vaihe tapahtuu ruoan pureskelussa. Sylki käynnistää koko prosessin muuttamalla ruoan pehmeäksi massaksi. Sylki tekee ruoasta helposti nieltävän – jolloin se liukuu ruokatorvea alas ja ohittaa alemman sulkijalihaksen.

Näin se päätyy mahalaukkuun, jossa vapautuu mm. suolahappoa. Vatsahapot hajottavat ruoan, ja ruoka päätyy keiton kaltaiseksi massaksi. Ruoka on mahalaukussa kahdesta neljään tuntia.

2. Ruokamassa kulkee sitten mahanportin (pylorus) läpi pohjukaissuoleen (duodenum), joka on ohutsuolen ensimmäinen osa. Haiman, maksan ja sappirakon entsyymit hajottavat ruokamassan jälleen vielä pienemmiksi elementeiksi ja ravintoaineiksi, jotka voidaan helpommin imeyttää suolistosta kehoon.

Ohutsuolen seinämässä on monta kerrosta. Sen limakalvo on voimakkaasti poimuttunut ja limakalvoa peittää tiheä suolinukka. Pilkkoutuneet ravintoaineet imeytyvät suolen seinämässä olevan nukan sisään kulkeutuen sieltä verisuoniston kautta kaikkiin soluihin.

3. Ruokamassa kulkee jopa seitsemän metriä pitkän ohutsuolen läpi, ennen kuin se ohittaa ohutsuolen loppupään kurojalihaksen ja päätyy lopulta paksusuoleen. Tämä sulamaton ruoka-aines mielletään nyt kehon jätteeksi, ja siitä tulee yhä kiinteämpää, kun se kulkee paksusuolen läpi: Paksusuolen tehtävänä on ottaa ylimääräinen vesi ja kivennäisaineet talteen. Ja lopuksi imeytymätön aines etenee paksusuolen viimeiseen osaan, jota kutsumme peräsuoleksi. Silloin aivot voivat viestittää, että uloste pitäisi työntää ulos kehosta.

Bedre fordøyelse

Mutta miten saat super-ruoansulatuksen?

Ruoansulatukseen vaikuttaa syömäsi ruoka ja elämäntavat. Selkeitä ohjeita noudattamalla on usein helppoa saada terveellinen ja toimiva ruoansulatus. Yleisin syy ruoansulatusongelmiin ovat huonot elämäntavat.

  1. Syö vähemmän rasvaa. Se voi hidastaa ruoansulatusprosessia.

2. Mutta syö paljon kuitua. Erityyppiset kuidut vaikuttavat myös ruoansulatusjärjestelmään eri tavoin – siksi on tärkeää saada veteen liukenevia kuituja sekä kuituja, jotka eivät ole vesiliukoisia. Esimerkiksi pähkinöiden, siementen ja palkokasvien sekä vehnäleseiden, täysjyvätuotteiden ja vihannesten suosiminen ovat ihanteellisia ruoansulatukseen.

3. Hanki sekä prebiootteja että probiootteja. Probiootit ovat terveitä bakteereja, joita esiintyy luonnollisesti ruoansulatuskanavassa. Prebiootit ovat ravintoa, jota nämä bakteerit tarvitsevat.

4. Juo runsaasti! Mutta mieluiten vettä. Se auttaa ruoansulatusjärjestelmää selviytymään rasvasta ja vesiliukoisista kuiduista.

5. Liiku! Kun laitat kehosi toimintaan, nopeutat myös ruokasi matkaa ruoansulatuskanavan läpi.

Voivatko ravintolisät auttaa ruoansulatusta?

Monille voi olla hyödyllistä ottaa erityisesti vatsalle ja suolistolle räätälöity ravintolisä käyttöön. Esimerkiksi BioBalance tarjoaa keholle seitsemän vaikuttavaa ainetta, joilla on dokumentoitu vaikutus vatsalle ja suolistolle, ja jotka voivat osaltaan edistää vatsan hyvinvointia.

Nämä ainesosat ovat:

  1. Voikukkauute, jolla on dokumentoitu prebioottinen vaikutus.
  2. Rakkohauru voi edistää suoliston terveyttä ja ruoansulatusta.
  3. Artisokka voi auttaa ylläpitämään normaalia ruoansulatusjärjestelmää.
  4. Triphala voi auttaa aktivoimaan ruoansulatusta.
  5. Terminalia belerica voi auttaa ylläpitämään ja vahvistamaan ruoansulatuskanavan limakalvoa.
  6. Emblica officinalis voi auttaa ylläpitämään ruoansulatuskanavan terveyttä.
  7. Tamarindi voi edistää miellyttävämpää ruoansulatusta.

Niille, jotka kamppailevat epämiellyttävän ruoansulatuksen kanssa, BioBalance voi olla yksinkertainen ja tehokas ratkaisu.

Kokeile Biobalancen 60 päivää

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liitetyillä tiedoilla ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja tilausehdoista ennen tilaamista. Et tilaa vielä mitään.