Hyviä vinkkejä löysään vatsaan

Löysä vatsa, ripuli, ruikulivatsa, lomavatsa, stressivatsa, jännittäjän vatsa jne. Tällä vatsaongelmalla on yhtä monta nimeä kuin on sen muotojakin.  Mutta yhteistä näille kaikille on, että ne voivat olla hyvin hankalia ja epämiellyttäviä – Onneksi tilannetta voidaan helpottaa melko yksinkertaisin keinoin.

On tärkeää olla tietoinen siitä, että löysä vatsa ei välttämättä ole epänormaalia. Monet meistä kokevat vatsavaivoja enemmän tai vähemmän säännöllisesti riippumatta siitä, onko vatsassa ilmaa tai onko vatsa kovalla tai löysällä. Luonnolliset vaihtelut ovat yleisiä.

Mutta huomioi kuitenkin, että jos koet yhtäkkiä suuria muutoksia wc-käynneissäsi, havaitset verta ulosteessasi tai sinulla on heikentynyt yleisvointi, sinun pitäisi mennä lääkäriin.

Missä on lähin vessa?

Silloin kun löysä vatsa alkaa muodostua ongelmaksi arjessa, kannattaa ryhtyä toimiin. Varsinkin, jos sinun on aina pidettävä silmällä, missä lähin wc on, tai sinulla on ahdistusta sosiaalisiin tilaisuuksiin osallistumisesta. On hyvä tietää, että voit tehdä todella yksinkertaisia ​​asioita, jotka parantavat tilannetta huomattavasti.

Mikä tarkalleen ottaen on löysä vatsa?

Vastaus löytyy jo ongelman nimestä. Se, mitä vessanpönttöön tulee ulos, on hieman liian löysässä muodossa. Tämä tapahtuu, kun uloste kulkee liian nopeasti ruoansulatuskanavan läpi, koska se toimii liian vilkkaasti. Tämä voi johtua monista asioista, kuten tavallisista sairauksista, bakteereista (salmonella, shigella, kolibakteeri tai kampylobakteeri), saastuneesta ruoasta ja vedestä tai yksinkertaisesti ruokamyrkytyksestä.

Joissakin tapauksissa laktoosi-intoleranssi, lääkitys tai ärtynyt suolisto voivat olla myös syynä.  Lisäksi jotkut ihmiset yksinkertaisesti saavat löysän vatsan stressin tai hermostuneisuuden vuoksi.

Yksinkertaisin ratkaisu: Säädä ruokavaliota.

Tällä on uskomattoman paljon merkitystä siihen, miten vatsa ja suolisto reagoivat:

 • Sinun tulisi syödä enemmän elintarvikkeita, kuten riisiä, pastaa, banaaneja, hedelmäsäilykkeitä, perunoita, keitettyjä vihanneksia, munia, raejuustoa, kanaa, kalkkunaa ja kalaa. Näillä on hidastava vaikutus ulosteeseen.
 • Suosi vesiliukoisia kuituja. Tämä voi vaikuttaa siihen, että uloste ei muutu liian vetiseksi.
 • Vältä makeutusaineita!
 • Älä syö runsaasti laktoosia sisältäviä elintarvikkeita.
 • On myös hyödyllistä rajoittaa savustettujen ja rasvaisten ruokien, kuten lohen, saantia. Kahvi nopeuttaa myös ruoansulatusjärjestelmää useimmilla ihmisille, eikä sitä tulisi koskaan juoda suurina määrinä. Sama pätee alkoholiin.

Ennaltaehkäisy

Yksi yleisimmistä ansoista, joihin ihmiset kompastuvat vatsan terveyden suhteen, on seurata, mitä tapahtuu ennen kuin keho saa ruokaa.

Huono keittiöhygienia on suuri riskitekijä. Epäpuhtaat keittiövälineet, raaka-aineiden huolimaton käsittely ja pesemättömät kädet tekevät keittiöstä tärkeimmän paikan, jossa voit ehkäistä vatsavaivoja.

 • Varmista hyvä käsihygienia ennen jokaista ateriaa, aterian aikana ja sen jälkeen.
 • Varmista, että kaikki keittiössä noudattavat hyvää hygieniaa.
 • Keittiövälineiden on aina oltava hygieenisiä. Älä koskaan anna leikkuulautojen, leikkuuveisten jne. mennä sekaisin raakojen ja kypsien elintarvikkeiden käsittelyssä.  Etenkin kanaa ja kalaa käsitellessä!
 • Kuumenna ruoantähteet vain kerran uudestaan.
 • Ole erityisen varovainen lihan kanssa kypsennysajan suhteen.
 • Juo aina pullotettua vettä ulkomailla.
 • Vahvista vatsaasi luonnollisesti!

BioBalance suoliston hyvinvointiin

Jos olet noudattanut kaikkia näitä hyviä neuvoja, olet todennäköisesti matkalla toimivaan ja terveeseen ruoansulatukseen. Ruoansulatuksen hyvän virtauksen ylläpitämiseksi on myös olemassa hyödyllisiä ravintolisiä, kuten Biobalance.

BioBalance antaa keholle seitsemän vaikuttavaa ainetta, mukaan lukien rakkohauru (Fucus vesiculosus), joka voi edistää suoliston terveyttä ja ruoansulatusta. Voikukka voi edistää ruoansulatuskanavan hyvinvointia prebioottisilla vaikutuksilla. Artisokka edistää suoliston normaalia toimintaa. Triphala voi auttaa aktivoimaan ruuansulatusta. Terminalia Belerica voi auttaa ylläpitämään ruoansulatuskanavan limakalvoa. Emblica Officinalis voi auttaa tukemaan ruoansulatusta ja tamarindi voi auttaa helpottamaan ruoansulatusta.

Biobalance voi olla ratkaisu juuri sinulle, jos haluat huolehtia vatsan ja suoliston hyvinvoinnista.

Kokeile Biobalancen 60 päivää

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liitetyillä tiedoilla ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja tilausehdoista ennen tilaamista. Et tilaa vielä mitään.