Tärkeä vatsan ja suoliston tutkimus osoittaa

Ruoansulatuskanavan ongelmat kattavat laajan kirjon häiriöitä, vaivoja ja sairauksia, ja monet meistä kamppailevat ruoansulatuskanavan alaosien kivun kanssa. Itse asiassa äskettäin julkaistu tutkimus * vuodelta 2020 osoittaa, että neljällä 10:stä aikuisesta on maailmanlaajuisesti vatsa- tai suolisto-ongelmia.

Yleisimmät vatsavaivat ovat turvotus, happamat röyhtäykset, erilaiset vatsakivut, hidas ruoansulatus, pahoinvointi ja oksentelu sekä muutokset ulostamisessa. Mielenkiintoista on, että nämä sairaudet koskevat kaikkia ruokakulttuureja ja kansallisuuksia:

Kyselytutkimus *, joka tehtiin 33 maassa ja johon osallistui yli 73 000 vastaajaa, selvitti oireita, kuten vatsakipu, närästys ja löysä vatsa.

Enemmistö naisia ja nuoria

Yksi yllättävimmistä asioista tässä tutkimuksessa oli, että useimmat naiset kokivat oireita ja että moni heistä koki vähemmän oireita ikääntymisen myötä. Joka toista naisvastaajaa nämä vaivat häiritsivät, kun taas miesvastaajista hieman reilu kolmannes kertoi oireista.

Useimmat ihmiset kokivat ruoansulatuskanavan alaosassa vaivoja, kuten ummetusta, ripulia tai ilmavaivoja. Dyspepsia on kuitenkin myös suhteellisen yleistä, jolle on tunnusomaista ylävatsan kipu ja turvotus, happamat röyhtäilyt, poltteen tunne ja pahoinvointi.

Yleisimmät ruoansulatuskanavan häiriöt:

  • Ummetus: 12%
  • Ylävatsavaivat eli dyspepsia: 7%
  • Kipu peräsuolessa: 6%
  • Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS): 4%

Tiedätkö, mikä aiheuttaa vatsa- ja suolistokipuja?

Kuten tutkimus osoittaa, suhteellisen monilla ihmisillä on vatsakipuja säännöllisesti. Useimmiten tämä johtuu ulkoisista tekijöistä. Sekä ohutsuoleen että paksusuoleen vaikuttavat allergiat, stressi, huolet, lääkitys ja elämäntavat.

Muista: Sinun pitäisi aina mennä lääkäriin pitkittyneen vatsakivun johdosta, jotta lääkäri voi poissulkea muut sairaudet!

Mutta lievempien ruoansulatushäiriöiden hoitoon on olemassa useita keinoja, joita voit toteuttaa itse saadaksesi terveen ruoansulatuksen.

Vinkit vatsakivun hoitoon

Monien yleisimpien haasteiden, kuten ylävatsakivun, kovan / löysän vatsan, ummetuksen tai ilmavaivojen kohdalla on yleensä viisasta noudattaa näitä vinkkejä:

  • Pysy fyysisesti aktiivisena
  • Suosi ruokavaliota, jossa on runsaasti kuitua
  • Juo runsaasti vettä
  • Syö säännöllisesti eikä liian nopeasti
  • Noudata säännöllistä ulostusrytmiä

Ärtyvä suoli ja muut suolisto-ongelmat
Useimmat suolisto-ongelmien kanssa kamppailevat ihmiset tarvitsevat enemmän tietoa siitä, miksi suoliston mikrobifloora on uskomattoman tärkeää – sekä ruoansulatuksen että vatsan terveyden kannalta.

Ota selvää pre- ja probioottien merkityksestä ja siitä, miten ne ovat avain terveeseen suolistoon.

Prebiootit vs. probiootit – mikä on niiden ero?

Bladderwrack mage tarm
Tutkimukset osoittavat, että ruskoleviin kuuluva rakkohauru auttaa suolistoa.

Tutkimus löytää ratkaisuja 

Paljon tutkimusta tehdään myös luonnollisten ainesosien vaikutuksesta vatsa- ja suolisto-ongelmiin, ja tätä tutkimusta käytetään kehittämään hyviä lisäravinteita, jotka auttavat monia!

BioBalance on yksi markkinoiden tehokkaimmista ravintolisistä: Se sisältää jopa seitsemän ainesosaa, joilla on dokumentoitu vaikutus hyvään ruoansulatuskanavan terveyteen sekä ruoansulatukseen.

BioBalancen seitsemän ainesosaa ovat kaikki raaka-aineita, joilla on laaja dokumentoitu tutkimusaineisto.

Kuten esimerkiksi rakkohauru. National Library of Medicinessä julkaistu tutkimus osoittaa, että rakkohauru sisältää hyvin runsaasti ravintokuitua. Rakkohaurut ovat ruskeita leviä, ja ne toimivat eräänlaisena ruoansulatuskanavan limakalvona. Geelimäinen aine voi lievittää ummetusta, turvotusta, kouristuksia ja ruoansulatusongelmia. BioBalance sisältää huikeat 400 mg rakkohaurua.

Artisokka (Cynara scolymus) on toinen Biobalancen ainesosa ja monet tutkimukset osoittavat sen hyödylliset vaikutukset vatsalle ja ruoansulatukselle. Nämä tutkimukset ** osoittavat positiivisen vaikutuksen ruoansulatukseen, ja artisokka edistää myös hyvien suolistobakteerien tuotantoa ja voi lievittää ummetusta ja ripulia. Artisokka sisältää myös inuliinia, eräänlaista kuitua, joka toimii prebioottisesti.

BioBalance tarjoaa elimistölle siis kaikki dokumentoidut vaikuttavat aineet, joita vatsa, suolisto ja ruoansulatus tarvitsevat, ja se on erinomainen lisä elämäntapamuutokseen terveen vatsan hankkimiseksi.

Kokeile nyt – puoleen hintaan.

Kokeile BIO

BALANCE

60päivää

50% alennuksella – vain 17,25 €

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.

Lähteet:
*Ami D. Sperber mfl: Worldwide Prevalence and Burden of Functional Gastrointestinal Disorders, Results of Rome Foundation Global Study. Gastroenterology, online 12. april 2020. DOI: 10.1053/j.gastro.2020.04.014.

**Artisokkaa koskevat tutkimukset:
Chemical composition and antioxidant properties of mature and baby artichokes (Cynara scolymus L.), raw and cooked 

Review article: prebiotics in the gastrointestinal tract